Za HE u igri 4 kompanije

Bez autora
May 26 2010

Tenderska komisija za izgradnju hidrocentrala na Morači je, u otvorenom i dvostepenom postupku dodjele koncesije, na osnovu utvrđenih kriterijuma i zahtjeva za pretkvalifikacionu dokumetaciju, kao kvalifikovane ponuđače izabrala je četiri od ukupno pet prijavljenih kompanija i konzorcijuma. Uslove su ispunili Sinohidro korporejšn /Sinohydro Corporation/ iz Kine, italijanski Enel, Štrabag internešnl Gmbh /Strabag International Gmbh/ iz Njemačke i konzorcijum kojeg predvodi italijanska kompanija A2A. Za nekvalifikovanog ponuđača je proglašena ponuda austrijskog konzorcijuma Allgemeine Baugesellschaft – A. Porr Aktiengesellschat, zbog toga što je tenderska komisija utvrdila da podnosilac prijave nije ispunio tražene pretkvalifikacione kriterijume, pa je njegova prijava odbačena kao neispravna, te ovaj podnosilac ne učestvuje u daljem postupku davanja koncesija.

Za HE u igri 4 kompanijeTenderska komisija za izgradnju hidrocentrala na Morači je, u otvorenom i dvostepenom postupku dodjele koncesije, na osnovu utvrđenih kriterijuma i zahtjeva za pretkvalifikacionu dokumetaciju, kao kvalifikovane ponuđače izabrala je četiri od ukupno pet prijavljenih kompanija i konzorcijuma.

Uslove su ispunili Sinohidro korporejšn /Sinohydro Corporation/ iz Kine, italijanski Enel, Štrabag internešnl Gmbh /Strabag International Gmbh/ iz Njemačke i konzorcijum kojeg predvodi italijanska kompanija A2A.

Za nekvalifikovanog ponuđača je proglašena ponuda austrijskog konzorcijuma Allgemeine Baugesellschaft – A. Porr Aktiengesellschat, zbog toga što je tenderska komisija utvrdila da podnosilac prijave nije ispunio tražene pretkvalifikacione kriterijume, pa je njegova prijava odbačena kao neispravna, te ovaj podnosilac ne učestvuje u daljem postupku davanja koncesija.

Podnosioci prijave, koji su ispunili kriterijume pretkvalifikacionog postupka, smatraju se ponuđačima kvalifikovanim za učešće u drugom stepenu tendera i biće pozvani da dostave ponude za projekat.

"Kvalifikovanim ponuđačima biće omogućen otkup tenderske dokumentacije i koncesionog akta koji je u postupku izrade i koji će se, u formi Nacrta, naći na javnoj raspravi u zakonom predviđenom roku od 15 do 30 dana", kazali su iz Ministarstva ekonomije.

Kvalifikovani ponuđači će, kako se dodaje, biti obaviješteni o roku, načinu i mjestu otkupa tenderske dokumentacije, kao i o rokovima za dostavljanje ponuda.

Javni oglas za pretkvalifikacioni postupak dodjele koncesije za hidroelektrane na Morači je objavljen 26. februara i trajao je do 30. aprila.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik